Sedye Asansörü

 

Sedye asansörleri hastanelerde sedye ile taşınması gereken hastalar için özel olarak tasarlanırlar. Asıl amacı konfor olan bu asansörler diğer asansörler gibi sarsıntıya sahip değildirler. Hastalar için sarsıntının tehlike yaratmasından dolayı özel olarak tasarlanırlar. Aynı zamanda antibakteriyel ortama uygun olarak düzenlenirler. Sedye asansörü paslanmaz çelik kaplamaları ile üretilip, hastanın rahatsız olmaması için en ince ayrıntılar dahi hesap edilir.

Sedye asansörü boyutu sedyeye rahat uyumluluk sağlamalıdır. İçerisinde hasta, yakını ve en az iki kişinin daha rahat şekilde asansörde hareket edebilmesi sağlanacak şekilde olmalıdır. Asansör kabin ölçüleri sedyenin bile kabine zor girebildiği şekildeyse, ne kadar konforlu olursa olsun en önemli ayrıntı göz ardı edildiğinden dolayı tercih edilmeyecektir.

İnsan hayatının söz onuşu olduğu sedye asansörleri bakım onarım sürecinin periyodik olarak yapılması gerekir. En ufak bir ayrıntı dahi göz ardı edilmemelidir. Asansör kabin ağırlıkları taşıma kapasitesi olarak 1600, 2000 ve 2500 kg gibi taşıma kapasitesine sahiptirler. Herhangi bir hastanın rahat şekilde taşınabilmesi için sedye asansörü içerisinde tutunma kolları, aydınlatma sistemleri ve diğer otomatik sistemlerle birlikte ergonomik olarak tasarlanmalıdır. Sedye asansörleri giriş ve çıkışında sarsıntı olmaması için kabin katlara göre hassas ayarlanır. Böylece sedye ve tekerlekli sandalyelerin takılma riski minimuma indirilir. Hastaneler, sağlık merkezleri, sağlık ocakları ve bakım evlerinde tercih edilen sedye asansörü fiyatları kapasitesi ve konforuna göre değişiklik göstermektedir.

Sedye Asansörü Sedye Asansörü